TEQEJA E BENÇËS

Teqeja e Bençës ndodhet majë shkëmbit, në një peizazh shumë të bukur, fare pranë dhe Ujësjellësit të Bënçës. Kjo teqe është një atraksion turistik për shkak të pamjes spektakolare që sheh nga Lumi i Vjosës. Teqeja është një ndërtim i shekullit të XX dhe nuk ka rëndësi historike. Por pozicioni i saj është fantastik dhe ia vlen të vizitohet.