KALAJA E QYTETIT-DUKAJ

Kalaja e Qytetit Dukaj është në kodrën afër fshatit Dukaj, 300 metra mbi nivelin e detit. E gjithë sipërfaqja është 0,5 ha. Gjendet pranë rrugës antike, pranë lumit Vjosa. Ky qytet i vogël i përket periudhës IV-III, para Krishtit. Ju mund të shihni muret e fortifikimit në 80 metra të gjatë dhe 3.60 metra të gjerë. Kalaja kishte 3 kulla, por vetëm rrënojat mund të shihen tani.