Ujëvara e Peshturës

Gjendet në fshatin Progonat dhe është një nga ujëvarat më të mëdha në vendin tonë që sot ka filluar të eksplorohet nga shumë admirues të natyrës. Quhet gjithashtu buza e ujit, për shkak të burimit të madh natyror me ujë Kristal. Në këtë vend kanioni rritet në lartësinë 1000 metra mbi nivelin e detit.